Dragoste la prima vedere – Dubrovnik

Cand am ajuns in Dubrovnik nu doar am zis waw! Pur si simplu m-am gandit ca asta e locul in care as putea sa ma mut. E exact pe sufletul meu. Mare si stanci la un loc. O cetate de poveste cu o istorie fantastica in spate. Atmosfera caselor medievale si a strazilor pavate, zidurile cetatii, stradutele inguste, toate te rup de realitate si te duc cu gandul la povestile de demult. E locul in care s-a filmat si serialul meu preferat – Game of Thrones, si faptul ca il vedeam acum in realitate ma facea sa retraiesc in mintea mea secventele din film ca si cand as fi fost acolo. Oamenii sunt frumosi si calzi, mancarea buna… ai la dispozitie  o multime de activitati interesante astfel incat sa nu te plictisesti… Energia Dubrovnikului e fabuloasa, perfecta pentru relazare, meditatie si cunoastere…  Efectiv m-as intoarce si as ramane acolo.

Ce trebuie sa experimentezi daca mergi in Dubrovnik? Pfff…. Cu ce sa incep mai intai? Sunt cateva lucruri de absolut must:

  1. Croaziera cu tematica Game of Thrones. E aproximativ 16$-26$. Ai o bautura inclusa Red Dragon Blood – un coctail foarte interesant. Poti sa te costumezi in personajul favorit si sa faci poze. Si include un tur la platourile de filmare separat de croaziera, cu tot cu ghid.
  2. Croaziera full day insulele Elefity + imprejurimi – cu pranz inclus. Daca stii de unde sa o cumperi, o poti gasi cu numai 25$, in conditiile in care majoritatea site-uilor o vand cu 59-60 Eur minim. Croaziera asta pentru mine a fost o super aventura. Pe una din insule am facut pentru prima oara sarituri de pe vas, intr-o apa atat de adanca si atat de limpede in acelasi timp incat ii puteai vedea fundul. O parte din zi am petrecut-o la plaja – plajele de nisip sunt absolut superbe aici. Pe drum am vizitat si ceva situri istorice interesante. Nu mai stiu exact cat am dat aici, insa am fost un grup mare a fost ceva aprox 15-20 Eur de pers.
  3. Tur al cetatii cu ghid – e chiar pacat sa nu cunosti povestile din spate iar daca dai de un nativ e genial.  Am gasit preturi intre 10$ si 15$, si pot spune ca a meritat super mult.
  4. Plimbare cu kaiakul si vizita la insula Lokrum  (12$)- a fost prima oara pentru mine si a fost wooow! In afara de faptul ca m-a prajit soarele bine, mi-a prins super bine experienta aceasta. Am ajuns pana la o plaja ascunsa printre stanci, la care nu se putea ajunge decat inot sau cu barca. Si tot atunci am facut snorkeling pentru prima oara.

In afara de acestea mai sunt cateva lucruri pe care nu am apucat sa le fac, printre care tur cu telecabina. Next time! A fost atat de frumos ca ar fi pacat sa nu revin, o parte din sufletul meu clar a ramas in Dubrovnik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *