Cele mai tari experiente din Copenhaga

Probabil ai auzit si tu zicandu-se ca cel mai scump oras european e Copenhaga – cu siguranta si mie tot asa mi s-a parut, desi am incercat sa tin aceasta experienta cat mai low budget. Clar low-budget nu exista in Copenhaga. Insa cu siguranta am trait cateva experiente foarte tari acolo asa ca o sa impartasesc aici cele mai faine locuri de vizitat si lucruri pe care sa le experimentezi acolo.  Pentru inceput pot spune ca mi-am luat cardul lor turistic – Copenhagen Card si chiar mi-am scos maxim banii cu el intrucat avea transport gratuit, intrari gratuite in principalele atractii turistice si inclusiv croaziera pe canale. 

 

1. Tivoli Park – Numarul unu in topul meu pentru ca sunt o ahtiata dupa parcuri de distractie!
A fost primul in care am ajuns, si a lasat asupra mea un impact maxim. Nu am sa uit niciodata roata aceea – The Star Flyer – in care am stat legata pe o scandurica, tinandu-ma numai de niste lanturi si care m-a invartit in aer de m-au dat lacrimile… Atunci am descoperit ca s-ar putea chiar sa am rau de inaltime, motiv pentru care am respirat si am stat cu ochii deschisi numai in reprize. Dar chiar si asa a fost frumos, m-am mai dat o data dupa aceea 😀 Si atunci pot spune ca am vazut toata Copenhaga.
Daca ajungi la Tivoli – nu rata avioanele – Vertigo – par scary dar si in ele m-am dat de doua ori. Si Golden Tower – din care ti se da drumul in gol de la inaltime 😀
Nu am ratat absolut niciun ride, cred ca daca ar fi sa revin in Copenhaga pentru o zi, m-as duce direct la Tivoli.

 

 

2. Gradina Zoologica – Aici am trait prima mea experienta la Zoo in afara tarii care m-a facut sa devin fan si sa imi doresc sa mai vad si altele. Aici am vazut prima data ursi polari si a fost senzational faptul ca ii puteam vedea inotand printr-un tunel de sticla aflat sub bazinul lor.
Din nefericire cand am fost am ajuns cam pe la finalul programului si nu am reusit sa vad toate animalele care erau acolo. Insa e mult mai mare decat gradina din Budapesta – unde saracele girafe stateau ingramadite intr-un spatiu in care faceau cativa pasi si ori se ciocneau intre ele, ori dadeau in pereti. Da, la gradina din Copenhaga animalele chiar aveau mult mai mult spatiu acolo sa se desfasoare.

 

3. Louisiana Museum of Modern Art – mi s-a parut absolut genial! E un muzeu in natura ca sa zic asa, la marginea marii, aproape 4 sferturi de ora de Copenhaga. Am ajuns aici pentru ca am avut cazare oarecum aproape pentru vreo cateva zile. Afara are tot felul de sculpturi ciudatele – arta moderna ca sa zic asa, si e o liniste din aia… numai buna de sau de luat o carte si citit din scoarta in scoarta…. In interior am dat de niste expozitii super tari, unele poate prea profunde pentru mine (cum ar fi peretele facut din paie de suc).

4. Mica sirena – inspirata din povestea lui Hans Christian Andersen si fiind si simbolul national al Danemarcei – pot spune ca atunci cand am vazut-o am ramas cam tot la fel de impresionata ca si atunci cand am vazut prima data Mona Lisa :))  Nu zic ca nu e impresionanta, doar ca nu stiu de ce imi inchipuiam ca ar fi mai mare. Poate e si din cauza ca am vazut-o din vaporas, de la distanta si nu am mai apucat sa ajung aproape de ea. Mai interesante insa mi s-au parut insa statuile din apa intr-unul dintre canale.

5.  Croaziera cu vaporasul –  e cea mai buna modalitate prin care poti  mai mult, mai repede si intr-o forma chiar relaxanta. Desi sunt fan mini-croaziere am pus-o pe locul patru, intrucat celelalte de mai sus pentru mine au fost the best.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *