Despre secretele mintii de milionar

Cum gandesc oamenii care au reusit sa obtina tot ce si-au dorit de la viata? Ce au ei in plus fata de restul? De ce ei da si tu nu? Ce se ascunde in spatele povestilor lor? Afland cum gandesc ei si ce eu in comun este un pas inainte pentru a intelege ce trebuie sa faci sa obtii tot ceea ce iti doresti. Fiecare are o definite proprie a bogatiei – unii o vad doar materiala, altii spirituala, altii relationala si sentimentala, altii o vad combinatia perfecta intre toate acestea la un loc. Indiferent de modul in care o vezi tu iata o carte care te ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza jocul bogatiei. 

Desi nu sunt fan carti tip “Reteta minune care iti va rezolva problema”, aici avem o reteta chiar bine pusa la punct si practica.  Sunt atat de multe cursuri, carti si cd-uri in piata pe domeniu incat la un moment dat nu mai stii cu care sa incepi, in ce ordine sa incepi. Cred ca aceasta este un inceput bun pentru ca daca vrei ceva ce nu ai, indiferent care e acel lucru, e logic sa vezi cum gandesc si ce au facut cei care il au ca sa inveti sa faci si tu acelasi lucru.

Baza de la care porneste aceasta carte este simpla:  fiecare dintre noi are un anumit tipar financiar fixat la nivel subconstient si influentabil doar de credintele noastre si de actiunile pe care le facem. Autorul, Harv Ecker ofera astfel o super comparatie: putem sa ne imaginam tiparul nostru financiar ca un termostat. Daca acesta este setat la temperatura de 21 de grade, chiar daca deschidem geamul si afara este mai frig sau mai cald, termostatul va ajusta temperatura din camera pana va ajunge inapoi la 21 de grade. Singura metoda prin care putem schimba ceva la temberatura din camera este sa modificam valoarea termostatului. La fel, daca dorim sa modificam nivelul succesului nostru financiar, trebuie sa schimbam valoarea termostatului nostru financiar.

Diferenta majora intre oamenii bogati si cei saraci este faptul ca cei bogati si-au setat termostatul la un nivel foarte inalt. In aceasta carte vom gasi principiile de baza pe care acestia le-au folosit pentru a reusi sa schimbe valoarea termostatului, diferentele de gandire si de actiune intre cei bogati si cei saraci, strategii de schimbare a mindsetului cu privire la bani, exercitii utile si actiuni pe care putem sa le facem pentru a ne schimba mindsetul.

Harv Ecker explica faptul ca asa cum exista legi externe ale banilor (adica tot ce tine de notiunile de stiinta in afaceri, managementul banilor, strategii de investitii), la fel trebuie sa existe si niste legi interne ale acestora. In alte cuvinte conteaza enorm de mult cine esti ca om, felul in care gandesti – despre tine, despre altii, despre bani, despre tot in general. Conteaza enorm ce convingeri ai, ce motivatii, care sunt caracteristicile si obiceiurile tale, ce faci in viata de zi cu zi, toate aceste lucruri cumulate influenteaza succesul tau.

De aceea primul principiu al prosperitatii despre care pomeneste porneste de la intentia ta. Ce anume iti doresti? Cat de mult iti doresti asta? Ce faci in directia asta? Venitul tau poate sa creasca doar in masura in care intentionezi sa il faci sa creasca!  

Voi continua o serie de articole pornind de la reflectiile mele pe subiectul acestei carti. Pentru cei care ma urmaresc – recomand sa o cititi pentru ca e fabuloasa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *